Vi smider hvert år over
81.000 ton elektronisk udstyr ud

Mængden af elektronisk udstyr som vi smider ud, er vokset markant i takt med flere køb og ringere holdbarhed. Fra 1995 til 2015 er mængden af elektronisk affald i Danmark alene steget fra 45.000 ton til 81.000 ton. Værdien af den danske el-skrot steg fra 69 millioner euro i 1990 til 122 millioner i 2015.

Vi smider hvert år over
81.000 ton elektronisk udstyr ud

Mængden af elektronisk udstyr som vi smider ud, er vokset markant i takt med flere køb og ringere holdbarhed. Fra 1995 til 2015 er mængden af elektronisk affald i Danmark alene steget fra 45.000 ton til 81.000 ton. Værdien af den danske el-skrot steg fra 69 millioner euro i 1990 til 122 millioner i 2015.

Når elektronik afleveres på genbrugsstationen, så kan det på grund af den gældende europæiske lovgivning med producentansvar på elektronikskot (WEEE) ikke genanvendes, da alt elektronik, der afleveres hos genbrugspladserne ikke deres. Elektronikskrotten er dermed ikke Genbrugspladsens ejendele, og de kan derfor ikke give andre adgang til det. Genbrugsstationerne indsamler elektronikskrot, men det tilhører producenterne under det Danske Producent Ansvar (DPA-systemet).

Det er derfor alene DPA, som bestemmer over, hvad der skal ske med el-skrotten. DPA-systemet fordeler 1 x hvert år alle indsamlingssteder i Danmark til en af følgende af de såkaldte ‘kollektive ordninger’; elretur, ERP Denmark, Recipo og RENE Recycling Network Europe. De kollektive ordninger forestår arbejdet med at afholde udbud med transportører og genvindingsvirksomheder (operatører), som i en given periode skal varetage returlogistikken og behandlingen af el-skrottet for producenterne.

Størstedelen af el-skrotten bliver destrueret, og mindre end 15% bliver genbrugt og genanvendt.

Når du samarbejder med Re-Circle Hub sikrer du, at din brugte elektronik bliver genanvendt til gavn for mennesker og miljø. På den måde bidrager vi sammen til den cirkulære økonomi og FNs verdensmål.

LYDER DET RIGTIGT?
VI HJÆLPER DIG VIDERE!

> Kontakt os for en snak om hvad du kan gøre 

Hvorfor Re-Circle Hub?

Re-Circle Hub skaber en ny infrastruktur, der gør det nemt at genanvende elektronik. Det gør vi ved at samle et stærkt netværk – vores Re-Circle Hub medlemmer – bestående af virksomheder og organisationer, der alle efterspørger brugt elektronik til videresalg eller til almennyttige formål.

Re-Circle Hub bliver dermed én enkel indgang til at få afsat al sin brugte elektronik.

Ved at oplyse Re-Circle Hub om, hvilke brugte enheder, du har, og hvad du gerne vil gøre med dem (sælge eller donere), så hjælper vi dig hurtigt frem til den rigtige virksomhed, der gerne vil købe den brugte elektronik til videresalg. Eller til netop den organisation, der har brug for din elektronik til et velgørende formål.

På den måde forlænger vi elektronikkens levetid gennem direkte genbrug, reparation eller ved at skille ad og genanvende metaller og andre sjældne materialer i nyt design.

Re-Circle Hub arbejder for at øge direkte genbrug som det primære fokus. Vi arbejder efter et ”elektronik-hierarki” med følgende prioritet:

  1. Direkte genbrug, hvor elektronikken bruges igen, som det produkt det er- evt. med reparation
  2. Genbrug som reservedele, hvor elektronikken skilles ad og reservedele, som kan genbruges direkte tages ud
  3. Genanvendelse som ressourcer, elektronikken destrueres og ædle metaller etc. tages fra. Her går mange sjældne ressourcer ellers tabt
phone

Vidste du:

  • at i bare én almindelig smartphone er der mere end 60 forskellige råstoffer, som alle er udvundet fra naturen
  • at produktionen og forbruget af smartphones (strøm, dataopbevaring m.m.) efterlader et af de samlede største CO2 aftryk overhovedet
  • at der er flere smartphones end personer på jorden
  • at en person bruger i gennemsnit kun sin smartphone 25% af dens livscyklus
  • at mange gemmer deres brugte smartphone hjemme i skuffen frem for at sælge eller give den videre, så den kan få en andet og tredje ”liv”

Kontakt os og få mere at vide

Kontakt os på telefon +45 20 23 02 30‬ eller info@recirclehub.com for at høre
mere om, hvordan vi kan hjælpe dig af med din brugte elektronik på ansvarlig vis.

Støttet af bl.a.

Copyright © 2020 – Re-Circle Hub | CVR – 40249508

Copyright © 2020 – Re-Circle Hub
CVR – 40249508